EIGENAARS

1. Wat is crowdfunding?

Jouw idee is de maxx en moet absoluut gerealiseerd worden, maar het ontbreekt je aan het nodige kapitaal? No problemo! Als vele vrienden, familie, believers,... allemaal een kleiner bedrag doneren dan kom je er beslist ook wel! En vaak zelfs sneller dan gedacht! Het principe van crowdfunding is heel simpel: vele kleintjes maken JOU groot.

2. Waarom Yeee-haaa?

  • Geld beschikbaar vanaf dag 1: Het ingezamelde geld is vanaf dag 1 helemaal ter beschikking voor jou (op jouw eigen rekeningnummer). Je hoeft dus niet per sé te wachten tot het volledige doelbedrag bereikt is. Je kan alvast aan de slag met wat er al is!
  • 100% is geen limiet: Jouw project kan donaties blijven aanvaarden zelfs na het overschrijden van het door jou gekozen doelbedrag. Maak je er iets moois, origineels en interessants van, kan je dus even goed op 140% eindigen. Omgekeerd geldt hetzelfde. Haal je geen 100%, maar bvb 60% van het doelbedrag, dan zijn alle ingezamelde gelden toch ook voor jou. Yeee-haaa is dus sowieso JOUW BESTE KEUZE!
  • Erkende organisaties kunnen fiscale attesten uitreiken aan de schenkers.
  • Op andere crowdfundingplatformen kan je meestal gratis een project starten, maar deze platformen rekenen dan wel een commissie tussen 5% en 10% van alle ingezamelde gelden. Bijkomend zijn er transactiekosten voor het gebruik van betalingssystemen (bvb. Paypal, Visa,...). Deze rekenen een bijdrage aan tussen de 3% en 5%. Hierdoor zit je al snel aan 10% dat wordt afgehouden van het eindbedrag. Bij Yeee-haaa blijft dit 0%. Gewoon... omdat het kan! Zo bedraagt je voordeel al snel honderden à duizenden euro’s.

Ter vergelijking:
Stel: je start een project en haalt € 10.000 op. Hoeveel ontvang je na afloop?

Andere platformen Yeee-haaa
Opgehaald bedrag € 10.000 € 10.000
Fee 6% = € 600 0% = € 0
Transactiekost 3% = € 300 0% = € 0
Registratiekost € 0 € 50
Hoeveel ontvang je op het einde van je project? € 9100 € 9950

Van zodra je doelbedrag 1000 of meer bedraagt, is Yeee-haaa het platform bij uitstek. 0% transactiekosten, 0% commissie = jouw beste keuze! Is je doelbedrag kleiner dan 1000 euro? Ook geen probleem hoor! Neem dan even een kijkje op www.worldofcrowdfunding.com

3. Wanneer verschijnt de projectpagina in de zoekresultaten?

Je project verschijnt onmiddellijk na betaling van de publicatiekost in de zoekresultaten. Betaling van de eenmalige publicatiekost impliceert jouw akkoord met Yeee-haaa’s algemene voorwaarden.

4. Hoe geld inzamelen?

Yeee-haaa maakt het super makkelijk om online geld in te zamelen voor zaken die voor jou van belang zijn. Niets is te gek! Als je de crowd maar warm krijgt voor jouw project. Maak via enkele simpele stappen je projectpagina aan, betaal de eenmalige publicatiekost, deel je link met zoveel mogelijk vrienden, maak gebruik van de verschillende tools voor online en offline promotie en ontvang donaties.

5. Hoe donaties aanvaarden?

Alle functies bij Yeee-haaa verlopen vrijwel automatisch. Na publicatie kan je de link van jouw projectpagina delen met vrienden, familie en andere contacten. De schenkers schrijven het geld rechtstreeks over naar jouw rekening. Het bedrag wordt pas zichtbaar op de projectpagina nadat jij de betaling effectief hebt ontvangen/toegevoegd. Het bedrag zal pas op jouw rekening staan 1 à 2 dagen nadat de schenker de bankopdracht geeft. Kijk dus regelmatig je rekening na en voeg in je account zelf de ontvangen donaties toe. Remember: Yeee-haaa is niet betrokken bij het betaalverkeer. Dit verloopt rechtstreeks tussen de schenker en jou!

6. Wie zijn de schenkers?

In de meeste gevallen komt het grootste deel van de financiering oorspronkelijk van de familie, vrienden, kennissen en fans van het betreffende project. Als ze iets leuk / interessant vinden dan zullen zij het op hun beurt voortzeggen aan hun familie en vrienden enzovoort. Ook pers, blogs, Twitter, Facebook en Yeee-haaa zelf zorgen er voor dat geïnteresseerden makkelijk hun weg vinden naar de projecten.

7. Wie voegt de ontvangen donaties toe?

Het is de verantwoordelijkheid van de projecteigenaar zelf om de ontvangen donaties toe te voegen aan de projectpagina. Rememer: Yeee-haaa is niet betrokken bij het betaalverkeer. Dit verloopt rechtstreeks tussen de schenker en jou!

8. Wanneer ontvang ik het geld?

DIRECT... Yeee-haaa! ;-) Bovendien beschik je direct, vanaf dag 1, over het geld. JOUW geld! Elke donatie komt rechtstreeks op jouw rekening! Hierdoor betaal je geen commissie en transactiekosten. Jouw project kan donaties blijven aanvaarden zelfs na het overschrijden van het door jou gekozen doelbedrag. Maak je er iets moois, origineels en interessants van, kan je dus even goed op 140% eindigen. Omgekeerd geldt hetzelfde. Haal je geen 100%, maar bvb 60% van het doelbedrag, dan zijn alle ingezamelde gelden toch ook voor jou. Yeee-haaa is dus sowieso JOUW BESTE KEUZE!

9. Hoe ontvang ik het geld?

Bij het aanmaken van een project wordt je rekeningnummer gevraagd. Vul dit correct in want het is op dat rekeningnummer dat jouw schenkers hun bijdrage zullen doen. De schenkers schrijven het geld rechtstreeks over naar jouw rekening. Het bedrag wordt pas zichtbaar op de projectpagina nadat jij de betaling effectief hebt ontvangen/toegevoegd. Het bedrag zal pas op jouw rekening staan 1 à 2 dagen nadat de schenker de bankopdracht geeft. Kijk dus regelmatig je rekening na en voeg in je account zelf de ontvangen donaties toe. Remember: Yeee-haaa is niet betrokken bij het betaalverkeer. Dit verloopt rechtstreeks tussen de schenker en jou!

10. Kan ik als organisatie een fiscaal attest bezorgen aan de schenker?

Absoluut! Omdat er geen tussenpersonen zijn en de gelden rechtstreeks op jouw rekening worden overgeschreven is dat geen enkel probleem! Hiervoor geldt de regelgeving van het betreffende land.

11. Wat maakt een project succesvol? Tips voor een succesvol project:

  1. Interessante projectpagina’s trekken meer aandacht en kunnen bijgevolg ook op meer steun rekenen. Vaag en aan de oppervlakte blijven loont in dit geval niet.
  2. Visualiseer: voeg een foto of een video toe samen met een gedetailleerde projectomschrijving.
  3. Verkondig je projectpagina aan de wereld als het moet! Hoe meer mensen er van horen, hoe meer kans op steun. Meer bereik, meer kansen, meer succes! Hiervoor biedt Yeee-haaa tal van tools.
  4. Post regelmatig updates op je projectpagina en hou je achterban op die manier op de hoogte van de gemaakte vooruitgang. Communiceer persoonlijk en enthousiast. Doe dit ook via bvb. Facebook, Twitter, e.a.
  5. Maak het interessanter voor schenkers door originele beloningen aan je project te koppelen.
  6. Wees creatief!

12. Waarom zou ik niet gewoon zelf –los van Jeehaa– mijn eigen donatiecampagne starten?

Omdat je voor onze eenmalige publicatiekost van € 50 simpelweg geen eigen crowdfundingsite kan opzetten! Dit zou je zeker een veelvoud daarvan kosten. Met 0% transactiekosten en 0% commissie is Yeee-haaa dus jouw voordeligste keuze!

Yeee-haaa combineert verschillende losse schakels tot een uniek geheel en biedt op die manier een fantastisch platform voor donaties. Yeee-haaa is meer dan betalen alleen. Het is een eenvoudig, zeer basic donatiesysteem dat steeds werkt in functie van de gebruikers ervan; om hen te helpen geld in te zamelen waar ze ten allen tijde zelf over kunnen beschikken! De gepersonaliseerde projectpagina’s, tal van efficiënte sharing tools, de TOPservice en de hoge kwaliteit die Yeee-haaa nastreeft, zorgen voor een vergrote kans op succes. Even illustreren a.h.v. een voorbeeld: Als je je fiets wil verkopen, dan kan je dat doen door hem aan je voordeur op de stoep te zetten met een bordje "te koop". Je hebt de kans dat 50 mensen het zien, dat er 5 stoppen en dat 1 persoon hem koopt. Diezelfde fiets kan je echter ook verkopen door hem op een online tweedehandssite te koop te zetten. Je hebt dan de kans dat minstens 500 mensen het zien, dat er 100 je advertentie volledig lezen en dat er 10 personen geïnteresseerd zijn in de fiets waardoor jij er een betere prijs voor krijgt. Dát is waarom jouw project bij Yeee-haaa meer kans maakt dan op zichzelf: meer bereik, meer kansen, meer succes!

13. Zullen er kosten aangerekend worden aan de schenkers?

Neen!

14. Wat zijn de kosten?

Geen verrassingen met Yeee-haaa: je betaalt per project een éénmalige advertentiekost. Je betaalt verder NIETS, nada, nougabollen, (geen commissies, transactiekosten,...) ;-) Gewoon... omdat het kan! Eenmalige publicatiekost: € 50

15. Is er een limiet op het in te zamelen bedrag?

Neen! Helemaal niet. Waarom zou het? Yeee-haaa gebruikers kunnen zoveel geld ophalen als ze willen! Zelfs als je doelbedrag voortijdig bereikt wordt, kan je donaties blijven ontvangen en dit tot wanneer je termijn (deadline) verstrijkt. Zo kan je bijvoorbeeld 100% van je gewenste bedrag inzamelen, maar even goed 150%!

16. Kan ik geld inzamelen via Facebook & Twitter?

Ja! Natuurlijk. Verbonden zijn met Facebook & Twitter maakt deel uit van Yeee-haaa succes. Het mooiste hieraan is dat de bezoekers van jouw projectpagina (on)bewust ook helpen door jouw project op hun beurt te delen met hun contacten enzovoort. Dit zorgt uiteraard voor meer bereik, meer kansen en dus meer succes!

17. Hoe kan ik weten of er iemand een donatie deed voor mijn project?

Je kan alle transacties makkelijk opvolgen via je Yeee-haaa -account. Inloggen op je account doe je rechts bovenaan de homepagina.

18. Waar vind ik de contactgegevens van mijn schenkers?

Je vindt de contactgegevens van de schenkers in je Yeee-haaa -account. Inloggen op je account doe je rechts bovenaan de homepagina.

19. Wat met belastingen?

Hiervoor geldt de regelgeving van het betreffende land. Het is helaas niet mogelijk specifieke belastingsinfo te verschaffen gezien ieders situatie anders is. Hiervoor kan je best een specialist raadplegen.

20. Welke landen en munten worden ondersteund via Yeee-haaa?

Power to the people! Yeee-haaa is beschikbaar voor iedereen!

21. Screent Yeee-haaa de projecten?

Ja. Om ons ervan te vergewissen dat het project niet in strijd is met de algemene voorwaarden.

22. Wie draagt de verantwoordelijkheid voor het effectief realiseren van een project?

Het is en blijft de verantwoordelijkheid van de projecteigenaar om het project waar te maken. Yeee-haaa is niet betrokken bij het uitvoeren van de projecten zelf.

SCHENKERS

1. Wat is crowdfunding?

Crowdfunding is een nieuwe manier om geld bijeen te krijgen voor het realiseren van een bepaald project. Het idee erachter is dat veel particulieren een klein bedrag doneren en dat deze kleine schenkingen bij elkaar het project volledig financieren. Het principe van crowdfunding is dus simpel: vele kleintjes maken één groot.

2. Hoe kan ik een project ondersteunen?

Op elke projectpagina kan je via enkele simpele stappen een bijdrage doen. Je naam, voornaam, bedrag en eventueel een boodschap worden zichtbaar op de projectpagina. Alle donaties verlopen via overschrijving. Elke donatie gaat rechtstreeks naar de rekening van de projecteigenaar! Hierdoor zijn er geen commissies en transactiekosten.

3. Wie voegt de ontvangen donaties toe?

Het is de verantwoordelijkheid van de projecteigenaar om de ontvangen donaties toe te voegen aan de projectpagina. Yeee-haaa is zelf niet betrokken bij het betaalverkeer.

4. Kan ik anoniem doneren?

Ja, het is mogelijk op de projectpagina anoniem te doneren. Hiertoe vul je gewoon geen naam en voornaam in.

5. Wanneer is mijn donatie zichtbaar?

Het gedoneerde bedrag wordt zichtbaar 1 à 2 werkdagen nadat je de bankopdracht geeft.

6. Wat als het doelbedrag niet bereikt wordt?

Yeee-haaa werkt niet met een alles of niets financiering. Dit wil zeggen dat elke euro die opgehaald wordt naar het project gaat. Ook als het doelbedrag niet bereikt wordt. Haalt een project geen 100%, maar bijvoorbeeld 60% van het doelbedrag, dan zijn alle ingezamelde gelden toch voor het project.

7. Wat als het doelbedrag overschreden wordt?

De projectpagina zal donaties blijven aanvaarden zelfs na het overschrijden van het doelbedrag. Een project kan even goed bijvoorbeeld op 140% van het doelbedrag eindigen.

8. Hoe en wanneer ontvang ik mijn beloning?

Aan sommige projecten zijn beloningen gekoppeld. Vul tijdens het betalingsproces zeker de nodige gegevens in (adres, e-mail, telefoonnummer). Alle gegevens worden overgemaakt aan de projecteigenaar. De projecteigenaar staat zelf in voor de beloningen en de verdeling ervan.

9. Wanneer ontvangt de projecteigenaar mijn bijdrage?

DIRECT! Elke donatie gaat rechtstreeks naar de projecteigenaar!

10. Zullen er mij kosten aangerekend worden?

Neen!

11. Wat zijn de kosten voor de projecteigenaar?

Geen verassingen op Yeee-haaa. De projecteigenaar betaalt een éénmalige advertentiekost van € 50. De projecteigenaar betaalt verder NIETS (geen commissies, transactiekosten,...).

12. Kan ik een factuur ontvangen?

Het is mogelijk dat de projecteigenaar een factuur kan bezorgen. In dit geval vind je een e-mailadres onderaan de lijst van de beloningen. Wens je een factuur? Contacteer dan de projecteigenaar. WCF kan zelf geen factuur bezorgen voor het gedoneerde bedrag.

13. Kan ik een fiscaal attest ontvangen?

Als je minstens 40 euro schenkt kan je een fiscaal attest krijgen. Met een fiscaal attest kunt u het bedrag van uw gift aftrekken van uw totale belastbare netto-inkomen. Enkel instellingen die door het Ministerie van Financiën erkend zijn of die in de wet opgenomen zijn mogen voor giften fiscale attesten uitgeven.

14. Hoe weet ik zeker of het wel veilig is om aan een bepaald project te doneren?

Als vuistregel geldt: doneer enkel geld aan projecten waarin je gelooft, van mensen die je kent en vertrouwt of die je via een betrouwbare bron werden aangeraden. Bij twijfel doneer je beter niet. Twijfelachtige, verdachte projectpagina’s kan je ook steeds melden aan ons Yeee-haaa-team.

15. Hoe kan ik met zekerheid weten dat de projecteigenaar is wie hij/zij beweert te zijn?

Misschien ken je de projecteigenaar of heb je over het project gehoord via een kennis of uit een andere betrouwbare bron. Kijk naar de biografie van de projecteigenaar. Kan je hem/haar bereiken via sociale netwerksites? Worden er externe links doorgegeven voor eventuele bijkomende informatie? Het internet is van onschatbare waarde als je wat meer te weten wil komen over een bepaald persoon.

16. Wie draagt de verantwoordelijkheid voor het effectief realiseren van een project?

Het is en blijft de verantwoordelijkheid van de projecteigenaar om het project waar te maken. Yeee-haaa is niet betrokken bij het uitvoeren van de projecten zelf. Uiteindelijk bepalen jullie zelf de geldigheid en de waardigheid van een project door te beslissen het al dan niet te financieren.

17. Kan Jeehaa mijn geld terugbetalen?

Neen. Yeee-haaa betaalt niet terug. Alle gelden gaan rechtstreeks naar de projecteigenaar.